3.13.2011

Kursus i massage og forebyggelse af stress


I weekenden afholdt Vores Hundecenter i samarbejde med Anette Døssing, kursus i massage og forebyggelse af stress.
Stress kan være en stor belastning på kroppen og psyken, derfor er det vigtigt at vi kan både forbygge forhøjet stressniveau og lære hunden at håndtere forskellige situationer. Det er en del af hundens liv at få lov til at lege og arbejde, hvor stressniveauet hæves og sænkes. Det er helt normalt men det er vigtigt at hundens stressniveau kan kontrolleres.  Det vil sige at hvis hunden stresser meget i længere tid er det vigtigt at vi kan hurtigst muligt kan få stressniveauet i balance igen.
Det gør vi ved at indlære hos hunden en ”one-off knap”, hvor vi lærer hunden at lege vildt og derefter afstresse hurtigt, den bedste løsning er at giv hunden mulighed for at søge noget spiseligt.
En stærk stressoplevelse, som finder sted én gang, kan ofte håndteres. Hvis oplevelsen gentager sig, bliver håndteringen svær, stressniveauet bliver ekstra påvirket. Hvis kroppen er udsat for en voldsom stressoplevelse, vil det tage op imod en uge (plus minus nogle dage), at hvile ud og genopbygge de samme kræfter som inden oplevelser.
Stressoplevelser (hvor ”farlig” situationen opleves) afgør hvor meget hunden reagerer, derfor er miljøtræning og lydtræning ekstrem vigtig for, at give hunden positive erfaringer. Det bedste arbejde er at forbygge frem for det helbredende.
Det er vigtigt at kigge på den enkelte race og sætte den fysiske motion i det rigtige niveau for den race. Det er også meget vigtigt, at hunden er mentalt aktiveret. Mentalt aktiveret er træning af hjernens funktioner og er med til, at øge hundens impulskontrol.
Hunden skal også have social tryghed med familien/flokken, hvor der er ro og stabilitet i hverdagen. Hunden har stor behov for emotionelt forhold. Det kan f.eks. Være massage som virker meget afslappende og er afstressende for hunden.
Det er meget vigtigt, at øge hundens følelse for selvkontrol igennem f.eks. balance øvelser /agility, problemløsninger.
Og det er også meget vigtigt, at støtte hunden i eget initiativ til f. eks. kæl eller øvelser.
Hvis du har en hund som stresser meget, er hyperaktiv, bang eller andre former for adfærdsproblemer er det vigtigt at du søger hjælp hurtigst muligt. Det er vigtigt for din hunds helbred at den er i god balance. Det er muligt med den rigtige træning at hjælp din hund med at få bedre livskvalitet. Kontakt os hvis du har brug for hjælp med din hund.
Hvis du har lyst til at læs mere om Anette og hendes arbejde kan du gå ind på hendes hjemmeside http://www.hundemassage.dk/
Jeg vil takke Anette for hendes flotte arbejde, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med hende i den kommende fremtid!

Med venlig hilsen
Hildur



1 kommentar:

Natasa sagde ...

Jeg vil gerne takke Hildur og ikke mindst Annete for en rigtig dejlig og lærerig weekend. Jeg vil anbefale alle at melde sig til kursus da man få nogle rigtig gode og nemme redskaber til hverdagen med sine hunde. Annette er rigtig god til at forklare tingene så man husker det og der er også rigtig god tid til at prøve de forskkelige måder at massere på. Det bedste er det hele er at man har sin hund med :)

Også godt med gode ideer til hverdags aktiviteter med hunden som ikke tage så lang tid og hvor man ikke skal ud og købe nogle redskaber.

Mine hunde nyder massagen :)